|
warsztaty Poznań Ethnoport festiwal 2009 (www.ethnoport.pl) |
| Autor |
Wiadomość |
Negro
|
Wysłany: 2009-06-01, 13:07 warsztaty Poznań Ethnoport festiwal 2009 (www.ethnoport.pl)
|
|
|
Witam!
Przede wszystkim - wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka
Wiemy już wszystko na temat tegorocznej oferty drugiej edycji festiwalu Ethnoport w Poznaniu!
Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych do udziału w koncertach oraz warsztatach, ale proszę o szybką decyzję bo liczba miejsc jest ograniczona a zainteresowanych nie brakuje!
Ze względów organizacyjnych warsztaty zostały podzielone na dwie grupy (grupa I - zajęcia darmowe, grupa II - płatne):
======
GRUPA I
======
• techniki gry na DIDGERIDOO - prowadzi ŁUKASZ DULEBA
Łukasz Duleba - charyzmatyczny artysta, grafik, rzeźbiarz, muzyk zarażony drewnianym dźwiękiem didgeridoo przed laty. Promujący dźwięk tego instrumentu w takich formacjach jak „Tuńczyk” i „Drumstein”. Miłość do didgeridoo spowodowała głębsze zainteresowanie tematem, które zaowocowało praktyką w wyrobie didgeridoo własnego warsztatu. Rury wyrabia od 2 lat, osiągając coraz lepsze efekty swojej pracy.
Warsztaty przeznaczone dla początkujących i średniozaawansowanych.
•TAŃCE IZRAELSKIE - prowadzi DOROTA GOŁĄB
W trakcie zajęć poznamy kilka prostych tańców izraelskich - Hora Chedera, Hora Nirkoda, Hora Medura.
Dorota Gołąb, psycholog kliniczny, pracuje w Wielkopolskim Centrum Onkologii. Ukończyła Podyplomowe Studium Arteterapii, jest arteterapeutą i instruktorem improwizacji tańca i symboliki ciała. Od 2003 roku prowadzi w Poznaniu zajęcia z tańca izraelskiego, np. warsztaty podczas Dni Judaizmu w Poznaniu oraz podczas Międzynarodowych Warsztatów Tańca Współczesnego w Poznaniu.
•MISY TYBETAŃSKIE – prowadzą PIOTR GŁOWACKI i IWONA KUBIAK
Piotr Głowacki - koncert gongu
Absolwentem Studium Edukacji Ekologicznej we Wrocławiu, kierunek terapie naturalne. Od kilku lat zajmuje się terapią dźwiękiem mis i gongów (certyfikat Instytutu Masażu i Terapii Dźwiękiem). Prowadzi sesje zarówno indywidualne jak i grupowe równiez w ramach muzykoterapii kamertonami.
Iwona Kubiak - wykład i warsztaty
Ukończyła kierunek terapie naturalne w Studium Edukacji Ekologicznej we Wrocławiu, obecnie studentka psychoterapii w Studium Psychologii i Psychoterapii. Od dwóch lat zajmuje się masażem misami dźwiękowymi; członek Polskiego Stowarzyszenia Masażu i Terapii Dźwiękiem wg metody Petera Hessa.
•WARSZTATY ROBIENIA BIŻUTERII – prowadzą MAŁGORZATA SOBCZYK i ZBIGNIEW POLACZYK
Małgorzata Sobczyk i Zbigniew Polaczyk - słuchaczka i absolwent Uniwersytetu Ludowego Rzemiosła Artystycznego. Od kilku lat zajmują się projektowaniem i tworzeniem biżuterii i witraży, prowadzą również warsztaty rękodzieła artystycznego, na których uczą tworzenia biżuterii, witraży, filcowania wełny oraz plecenia koszy i płotów wiklinowych.
Katarzyna Chajbos nyame@tlen.pl
a w treści wpisać imię i nazwisko, numer kontaktowy, prowadzącego i rodzaj warsztatów.
=======
GRUPA II
=======
WARSZTATY PŁATNE
•Rytmy latynoskie –
Marek “Smok” Rajss (warsztaty perkusyjne),
Maciej “Mustafa” Giżejewski (rytmika flamenco)
•Rytmy Indii –
Chandran Veyattummal (warsztaty perkusyjne),
Karol Wilkoszewski (konnakol)
•Rytmy Afryki Zachodniej -
Wiktor Golc, Papadram (warsztaty perkusyjne),
Olga Kamińska (Afro dance)
Szczegóły tych warsztatów możecie znaleźć na stronie www . ethnoport . pl
Cena warsztatów to 50 zł, przy czym każdy uczestnik będzie miał oczywiście zagwarantowane wejście na festiwal.
Zgłoszenia, zapisy:
wypełnione karty zgłoszeniowe (można je pobrać na stronach Ethnoportu i CK Zamek) prosimy wysyłać na kontakt:
Agnieszka Łomnicka-Falińska
warsztaty@ethnoport.pl
Pozdrawiam! |
|
|
|
 |
Karolina
Pomogła: 114 razy Dołączyła: 06 Cze 2007 Posty: 4928
|
Wysłany: 2009-06-01, 13:17
|
|
|
| Czy znane są godziny darmowych warsztatów? |
_________________ hxxp://s-p-l-o-t.blogspot.com/ |
|
|
|
 |
puszczyk

Pomogła: 102 razy Dołączyła: 03 Cze 2007 Posty: 5319
|
Wysłany: 2009-06-01, 13:32
|
|
|
No tak, festiwal odbywa się akurat jak pojedziemy zlot. |
|
|
|
 |
Negro
|
Wysłany: 2009-06-02, 06:01
|
|
|
| Karolina napisał/a: | | Czy znane są godziny darmowych warsztatów? |
oczywiście
Festiwal odbywa się w dniach 12-14 czerwca (przepraszam za pominięcie tego "szczegółu").
Didgeridoo - 13,14 czerwca; 11.00 - 12.30
Taniec izrazelski - 13 czerwca; 11.00 - 12.30
Gongi - 12 czerwca; 11.00 - 13.00
Biżuteria - 14 czerwca; 11.00 - 13.00 |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-09, 21:01
|
|
|
| Czy ktoś idzie na jakieś warsztaty? To może się spotkamy. |
|
|
|
 |
Karolina
|
Wysłany: 2009-06-10, 10:04
|
|
|
| Ja się zapisałam, ale nie wiem czy dam radę w piatek, bardzo chciałam na gongi, reszta pewnie będę. |
|
|
|
 |
pomarańczka [Usunięty]
|
Wysłany: 2009-06-12, 15:26
|
|
|
| Byłam dzisiaj na warsztatach gongi i misy tybetańskie naprawdę było superowo, kto nie był niech żałuje. Byłam na różnych masażach dzwiękiem, ale ten był wyjątkowy,w każdym razie dla mnie.Polecam wszystkim spróbować chodz raz.Prowadziły go dwie osoby; Iwona Kubiak z Poznania wraz z Piotrem Głowackim z Wrocławia, niesamowite przeżycie- takie metafizyczne. Można się zakochać w tych dzwiękach bez reszty. |
|
|
|
 |
Karolina
|
Wysłany: 2009-06-13, 11:29
|
|
|
Ja niestety musiałam zostac z dziećmi w domu. Przedszkole zamkniete a M. w pracy |
|
|
|
 |
|
|