wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
warsztaty Poznań Ethnoport festiwal 2009 (www.ethnoport.pl)
Autor Wiadomość
Negro

Wysłany: 2009-06-01, 13:07   warsztaty Poznań Ethnoport festiwal 2009 (www.ethnoport.pl)

Witam!

Przede wszystkim - wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Dziecka ;)

Wiemy już wszystko na temat tegorocznej oferty drugiej edycji festiwalu Ethnoport w Poznaniu!

Zapraszam serdecznie wszystkich chętnych do udziału w koncertach oraz warsztatach, ale proszę o szybką decyzję bo liczba miejsc jest ograniczona a zainteresowanych nie brakuje!

Ze względów organizacyjnych warsztaty zostały podzielone na dwie grupy (grupa I - zajęcia darmowe, grupa II - płatne):

======
GRUPA I
======

• techniki gry na DIDGERIDOO - prowadzi ŁUKASZ DULEBA
Łukasz Duleba - charyzmatyczny artysta, grafik, rzeźbiarz, muzyk zarażony drewnianym dźwiękiem didgeridoo przed laty. Promujący dźwięk tego instrumentu w takich formacjach jak „Tuńczyk” i „Drumstein”. Miłość do didgeridoo spowodowała głębsze zainteresowanie tematem, które zaowocowało praktyką w wyrobie didgeridoo własnego warsztatu. Rury wyrabia od 2 lat, osiągając coraz lepsze efekty swojej pracy.
Warsztaty przeznaczone dla początkujących i średniozaawansowanych.

•TAŃCE IZRAELSKIE - prowadzi DOROTA GOŁĄB
W trakcie zajęć poznamy kilka prostych tańców izraelskich - Hora Chedera, Hora Nirkoda, Hora Medura.
Dorota Gołąb, psycholog kliniczny, pracuje w Wielkopolskim Centrum Onkologii. Ukończyła Podyplomowe Studium Arteterapii, jest arteterapeutą i instruktorem improwizacji tańca i symboliki ciała. Od 2003 roku prowadzi w Poznaniu zajęcia z tańca izraelskiego, np. warsztaty podczas Dni Judaizmu w Poznaniu oraz podczas Międzynarodowych Warsztatów Tańca Współczesnego w Poznaniu.

•MISY TYBETAŃSKIE – prowadzą PIOTR GŁOWACKI i IWONA KUBIAK
Piotr Głowacki - koncert gongu
Absolwentem Studium Edukacji Ekologicznej we Wrocławiu, kierunek terapie naturalne. Od kilku lat zajmuje się terapią dźwiękiem mis i gongów (certyfikat Instytutu Masażu i Terapii Dźwiękiem). Prowadzi sesje zarówno indywidualne jak i grupowe równiez w ramach muzykoterapii kamertonami.

Iwona Kubiak - wykład i warsztaty
Ukończyła kierunek terapie naturalne w Studium Edukacji Ekologicznej we Wrocławiu, obecnie studentka psychoterapii w Studium Psychologii i Psychoterapii. Od dwóch lat zajmuje się masażem misami dźwiękowymi; członek Polskiego Stowarzyszenia Masażu i Terapii Dźwiękiem wg metody Petera Hessa.

WARSZTATY ROBIENIA BIŻUTERII – prowadzą MAŁGORZATA SOBCZYK i ZBIGNIEW POLACZYK
Małgorzata Sobczyk i Zbigniew Polaczyk - słuchaczka i absolwent Uniwersytetu Ludowego Rzemiosła Artystycznego. Od kilku lat zajmują się projektowaniem i tworzeniem biżuterii i witraży, prowadzą również warsztaty rękodzieła artystycznego, na których uczą tworzenia biżuterii, witraży, filcowania wełny oraz plecenia koszy i płotów wiklinowych.

Katarzyna Chajbos nyame@tlen.pl

a w treści wpisać imię i nazwisko, numer kontaktowy, prowadzącego i rodzaj warsztatów.

=======
GRUPA II
=======

WARSZTATY PŁATNE

•Rytmy latynoskie –
Marek “Smok” Rajss (warsztaty perkusyjne),
Maciej “Mustafa” Giżejewski (rytmika flamenco)
•Rytmy Indii –
Chandran Veyattummal (warsztaty perkusyjne),
Karol Wilkoszewski (konnakol)
•Rytmy Afryki Zachodniej -
Wiktor Golc, Papadram (warsztaty perkusyjne),
Olga Kamińska (Afro dance)

Szczegóły tych warsztatów możecie znaleźć na stronie www . ethnoport . pl

Cena warsztatów to 50 zł, przy czym każdy uczestnik będzie miał oczywiście zagwarantowane wejście na festiwal.

Zgłoszenia, zapisy:
wypełnione karty zgłoszeniowe (można je pobrać na stronach Ethnoportu i CK Zamek) prosimy wysyłać na kontakt:
Agnieszka Łomnicka-Falińska
warsztaty@ethnoport.pl

Pozdrawiam!

Karolina 

Pomogła: 114 razy
Wysłany: 2009-06-01, 13:17   

Czy znane są godziny darmowych warsztatów?

puszczyk 

Pomogła: 102 razy
Wysłany: 2009-06-01, 13:32   

No tak, festiwal odbywa się akurat jak pojedziemy zlot. :-/

Negro

Wysłany: 2009-06-02, 06:01   

Karolina napisał/a:
Czy znane są godziny darmowych warsztatów?

oczywiście ;)

Festiwal odbywa się w dniach 12-14 czerwca (przepraszam za pominięcie tego "szczegółu").

Didgeridoo - 13,14 czerwca; 11.00 - 12.30
Taniec izrazelski - 13 czerwca; 11.00 - 12.30
Gongi - 12 czerwca; 11.00 - 13.00
Biżuteria - 14 czerwca; 11.00 - 13.00

pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2009-06-09, 21:01   

Czy ktoś idzie na jakieś warsztaty? To może się spotkamy.

Karolina 

Wysłany: 2009-06-10, 10:04   

Ja się zapisałam, ale nie wiem czy dam radę w piatek, bardzo chciałam na gongi, reszta pewnie będę.

pomarańczka
[Usunięty]

Wysłany: 2009-06-12, 15:26   

Byłam dzisiaj na warsztatach gongi i misy tybetańskie naprawdę było superowo, kto nie był niech żałuje. Byłam na różnych masażach dzwiękiem, ale ten był wyjątkowy,w każdym razie dla mnie.Polecam wszystkim spróbować chodz raz.Prowadziły go dwie osoby; Iwona Kubiak z Poznania wraz z Piotrem Głowackim z Wrocławia, niesamowite przeżycie- takie metafizyczne. Można się zakochać w tych dzwiękach bez reszty.

Karolina 

Wysłany: 2009-06-13, 11:29   

Ja niestety musiałam zostac z dziećmi w domu. Przedszkole zamkniete a M. w pracy :-(

Odpowiedz do tematu