wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
moja watroba boli ratunku!
Autor Wiadomość
Mycha 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-02-23, 22:08   

Nie wiem. Na pewno lepiej być pod opieką jakiegoś mądrego terapeuty. Clark w każdym bądź razie pisze o oczyszczaniu tą metodą nawet osób z usuniętym pęcherzykiem żółciowym, a więc już poważnie niedomagających. Także w bardzo zaawansowanym wieku. Nie wiem, jak to wygląda w przypadku marskości albo nosicieli żółtaczki. W każdym razie pisze, że im człowiek bardziej chory, tym bardziej powinien zadbać o etap przygotowawczy - wyleczyć zęby, zabić pasożyty w wątrobie oraz wyczyścić nerki.

Lavinia 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-02-25, 13:41   

Ale jak zabic te pasozyty? chodzi mi o naturalne metody. I czy sa one naprawde skuteczne?

Marcela

Wysłany: 2010-02-25, 13:53   

Lavinia napisał/a:
czy sa one naprawde skuteczne

Są. Naturalne terapie wymagają czasu, są trochę niekomfortowe w porównaniu z połknięciem tabletki, ale w mojej opinni są o wiele skuteczniejsze i dają efekt na długo.
Poczytaj H.Clark "Życie bez pasożytów", poczytaj Małachowa, Siemionową - tam znajdziesz wiele sposobów naturopatycznych.

kociakocia 

Pomogła: 73 razy
Wysłany: 2010-02-25, 13:56   

Lavinia, nalewka czosnkowa, polecam na lamblie, paraprotex z ac zymesem lub nalewka z orzecha

generalnie uważam, że jak się pasie pasożyty to je się ma :) dobra dieta tez wyeliminuje sprzyające środowisko dla 'obcych' ;)

i tak jak mówi Marcela, Siemionowa, Małachow :)

poszperaj w wątkach na wd, ostatnio było niemało o robactwie :)

dolożę od siebie jeszcze książki Słoneckiego, 3 rewelacyjne!
Doradca noszenia dzieci ClauWi®

Lavinia 

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-02-25, 14:32   

kociakocia napisał/a:
paraprotex z ac zymesem

gdzie to moge kupic?

patasznikowa 

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-02-25, 14:38   

Marcela i Mycha- drogie specjalistki od oczyszczania
aaa, i KociaKocia, a raczej jej wąż :-P

moglybyscie dobre kobiety, tak lopatologicznie, napisac jak powinno dokladnie wygladac to przygotowanie do oczyszczania watroby? (nie mam tych wszystkich cudownych ksiazek, a i doswiadczenia brak :-| )

Powiedzmy, ze zaplanuje czysciuszke na za 2 tygodnie. i co robie?[/b]

YolaW 

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2010-02-26, 00:05   

Ja na prośbę adriane zamieszczę mój przepis na oczyszczanie wątroby (oraz całego przewodu pokarmowego), który jest trochę dłuższy od tego podanego przez Mychę, ale wypróbowany przeze mnie, skuteczny i zdobyty od mojej ruskiej lekarki, która mnie wyleczyła z beznadziejnego przypadku pokrzywki przewlekłej.
Ostatnio moja mama to robiła i też poczuła się dużo lepiej (migrena).
Tylko zdobędę dostep do skanera.

patasznikowa 

Wysłany: 2010-02-26, 00:11   

oo, to ja czekam YolaW :-D
mnie tez o skorne problemy sie rozchodzi, a dokladnie o luszczyce niemeza :-|

jestem pewna, ze to watroba, watroba i jeszcze raz watroba

Mycha 

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-02-26, 22:55   

patasznikowa napisał/a:
Marcela i Mycha- drogie specjalistki od oczyszczania
aaa, i KociaKocia, a raczej jej wąż :-P

moglybyscie dobre kobiety, tak lopatologicznie, napisac jak powinno dokladnie wygladac to przygotowanie do oczyszczania watroby? (nie mam tych wszystkich cudownych ksiazek, a i doswiadczenia brak :-| )

Powiedzmy, ze zaplanuje czysciuszke na za 2 tygodnie. i co robie?[/b]

Przygotowywałam się zawsze wg Clark, ale zmodyfikowanej na nasze, polskie warunki przez znajomą zielarkę - bo specyfiki, które ona zaleca, są u nas trudne do zdobycia, a do kupienia bardzo drogie. Otóż przez ok. 2 miesiące przed oczyszczeniem pije się zioła na nerki - zamiast tych, które podaje Clark, robię taką mieszankę:
po 1 paczce: liść brzozy, kłącze perzu, ziele skrzypu, ziele nawłoci, liść mącznicy (w czasie ciąży tego nie można), liść pokrzywy, korzeń wilżyny. Codziennie do pół litra wrzątku wrzucam 2 łyżki i gotuję przez 2 minuty. Wypijam 2 razy dziennie. Wywar ma całkiem możliwy smak, jest tylko nieco gorzki :) Cała objętość tej mieszanki starcza na te przepisowe 2 miesiące dla 1 osoby.
Poza tym mam zapper, ale jeśli ktoś go nie ma, to może pić równolegle z tymi ziołami (czyli przez te 2 miesiące) nalewkę z orzecha raz w tygodniu. To ona zabija te pasożyty w wątrobie oraz dodatkowo w jelitach. Robię ją z naszego, włoskiego orzecha, bo czarny trudno zdobyć - najbliżej mnie rośnie w ogrodzie botanicznym w Krakowie. Zalewam na 3 dni orzechy w tych zielonych skórkach (czyli całe) 50% alkoholem w słoiku po dżemie i zakręcam. Potem odlewam, orzechy wyrzucam, a nalewkę przelewam do jak najmniejszych buteleczek lub słoiczków (np. po lekarstwach) pod sam korek, żeby tam było jak najmniej powietrza, które szkodzi nalewce. Chowam to sobie w ciemnym miejscu i wypijam co tydzień na czczo 2 łyżeczki rozpuszczone w niewielkiej ilości wody. Smak jest ohydny jak rany jeża :-P Ale na szczęście to tylko raz w tygodniu :mrgreen:
Clark też huczy o wyrzuceniu metalowych plomb i koronek oraz o usunięciu wszystkich martwych zębów. I nie tylko ona, z tym spotkałam się już kilka razy. Ale przyznam, że jestem jak na razie bardzo emocjonalnie związana z moim jednym amalgamatem i dwoma martwiakami, więc nic z tym nie zrobiłam :-( Więcej grzechów nie pamiętam :lol:
To wszystko wystarczy robić gdzieś raz w roku, może rzadziej. Nalewkę można też robić dla zwierząt, tylko wtedy słabszą i podaje się ją w kroplach do karmy - wtedy cała rodzina jest odrobaczona :-D

patasznikowa 

Wysłany: 2010-02-28, 23:14   

Mycha dzieki!!
(czy moge prosic autorke tematu o wcisniecie Myszy guziczka pomogla?)

strasznie duzo tych przygotowan okazuje sie - 2 miesiace az! To malo realne u nas, zwlaszcza ze i tak pijemy ziola codzinnie, z calkiem innego powodu (i tez nie chcialabym mieszac..)
skupie sie moze na odrobaczeniu, jakos to wydaje mi sie wazne bardzo..
co to ten zapper??
nie wiem, czy czarny orzech w uk dostapny, zaczynam poszukiwania netowe, dam znac, jak znajde (moze komus sie przyda?)
Ostatnio zmieniony przez patasznikowa 2010-02-28, 23:19, w całości zmieniany 1 raz  

Lily 

Pomogła: 425 razy
Wysłany: 2010-02-28, 23:17   

patasznikowa, być może coś takiego znajdziesz hxxp://allegro.pl/item940413200_now_foods_fresh_green_black_walnut_czarny_orzech.html

patasznikowa 

Wysłany: 2010-02-28, 23:18   

czarny orzech, a wlasciwie gotowa nalewke kupic mozna tu:
hxxp://www.organicnutrition.co.uk/products/indherbs/herb-blackwalnut.htm

i wiem juz co to zapper...eee, nie mam

[ Dodano: 2010-02-28, 22:19 ]
oo, dzieki Lily

Marcela

Wysłany: 2010-03-07, 23:04   

Mycha napisał/a:
Robię ją z naszego, włoskiego orzecha, bo czarny trudno zdobyć

Właściwości o których piszesz posiada tylko orzech czarny, nasz zwykły włoski niestety nie nadaje się do tego celu.

[ Dodano: 2010-03-07, 23:12 ]
patasznikowa napisał/a:
jak powinno dokladnie wygladac to przygotowanie do oczyszczania watroby?

Trudno opisać to w jednym poście...
Ja akurat polecam książkę Tombaka "Droga do zdrowia". Kosztuje 10 zł na allegro.
Przygotowanie do czyszczania wątroby polega głównie na tym, by przygotować swój organizm do maksymalnie bezpiecznego i efektywnego wyrzucenia kamieni z wątroby.
To dla wątroby naprawdę ciężka praca. Cały proces trwa tydzień, z czego przez 3 dni niczego się nie je - można pić tylko sok z jabłka i buraka w dowolnych ilościach (nadtrawia wapienną otoczkę kamieni, powoduje, że zaczynają się rozpuszczać, stają się bardziej miękkie - a więc zwiększa się swoje szanse na ich usunięcie).
Bardzo ważne są też lewatywy Walkera. Wszystko opisane w książce z detalami i uzasadnieniem. Polecam.

YolaW 

Pomogła: 39 razy
Wysłany: 2010-03-11, 23:53   

Mam przepis na oczyszczanie wątroby - tzn. jest juz zeskanowany. To ten, ktory sama robiłam. Mogę powysyłać na maila. On jest w PDF i nie wiem czy mogę go załączyć do posta, tak jak zdjęcia.

[ Dodano: 2010-03-11, 23:55 ]
To moje oczyszczanie nie jest do usuwania kamieni, ale pasożytów z wątroby i całego przewodu pokarmowego. Przywry wyłażą, że aż miło.

Odpowiedz do tematu