Jak ugotować tradycyjny dobry żurek? |
Autor |
Wiadomość |
gosia_w
Pomogła: 86 razy Dołączyła: 27 Wrz 2008 Posty: 5545 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2010-05-03, 20:58
|
|
|
Pączuś, taka ilość zakwasu starcza mi na ok. 1-1,2 litra wody. |
|
|
|
|
Pączuś
Pomogła: 7 razy Dołączyła: 21 Lut 2010 Posty: 362 Skąd: Wawa
|
Wysłany: 2010-05-04, 12:28
|
|
|
Dzięki, w takim razie zrobię podwójną ilość |
_________________ hxxp://kobietaintymnie.pl/suwaczki.html] |
|
|
|
|
Irokezik91
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 403 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-04-21, 15:04
|
|
|
Temat na czasie.
alcia, podoba mi się twój przepis na żurek.
A mogę prosić o jakieś proporcje, ponieważ będę pierwszy raz w życiu robić żurek...? |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2011-04-21, 15:07
|
|
|
Irokezik91, akurat poruszyłyśmy temat w wątku Wielkanocnym |
|
|
|
|
Irokezik91
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 403 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-04-21, 20:54
|
|
|
bronka, albo ja ślepa jestem albo ja nie widzę tam tego przepisu...
Zlitujcie się nad początkującą kucharką i beztalenciem kulinarnym... |
|
|
|
|
bronka
Supergirls don t cry
Pomogła: 83 razy Dołączyła: 02 Lip 2009 Posty: 6426
|
Wysłany: 2011-04-22, 11:29
|
|
|
Irokezik91,
hxxp://wegedzieciak.pl/viewtopic.php?p=418145#418145 pierwszy post na stronie |
|
|
|
|
Irokezik91
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 05 Lip 2009 Posty: 403 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 2011-04-22, 13:44
|
|
|
To widziałam, tylko że ja prosiłam o jakieś proporcje, ale spoko zdecydowałam że zrobię z przepisu z puszki dodając do tego grzybów suszonych i tofu wędzonego z cebulką.
Zakwas na żurek zrobiłam z przepisu gosi_w, tzn. wczoraj wieczorem go nastawiłam mam dobry zakwas na chleb (rosa jeszcze raz dzięki), więc do jutra wieczór powinien się zakisić. |
|
|
|
|
|