wegedzieciak.pl wegedzieciak.pl
forum rodzin wegańskich i wegetariańskich

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Zdrowy Przedszkolak - warsztaty w Poznaniu
Autor Wiadomość
puszczyk 

Pomogła: 102 razy
Wysłany: 2011-12-10, 01:23   Zdrowy Przedszkolak - warsztaty w Poznaniu

Cytat:
Drogi Czytelniku!

Jeśli jesteś rodzicem, wujkiem, ciocia, dziadkiem, babcią.... małego przedszkolaka i leży Ci na sercu jego zdrowie – przyłącz się do nas!

Czy wiesz, że wiek przedszkolny to czas intensywnego rozwoju fizycznego i umysłowego dziecka. To, co jemy, wpływa bezpośrednio na samopoczucie i ważne czynności naszego organizmu. Nawyki żywieniowe nabyte w dzieciństwie często kształtują późniejsze wybory. Dieta dzieci powinna być zrównoważona odżywczo odpowiednio dla danego wieku, różnorodna i oparta o produkty jak najmniej przetworzone – naturalne i wysokiej jakości.
Celem projektu jest poprawa jakości odżywiania dzieci przedszkolnych i poszerzenie świadomości w zakresie naturalnego odżywiania.

W ramach projektu zorganizowaliśmy już warsztaty w Krakowie, Warszawie i Wrocławiu oraz publikujemy i rozpowszechniamy artykuły promujące zdrowe naturalne żywienie.

Zapraszamy na stronę www.zdrowyprzedszkolak.org do zapoznania się szczegółowo z naszym projektem.

Obecnie organizujemy warsztaty w Poznaniu, które odbędą się w sobotę 4 lutego 2012 w budynku Wyższej Szkoły Nauk Humanistycznych i Dziennikarstwa.

Szukamy osób chętnych do zaangażowania się w projekt, które będą wpierać nasze działania i poświęcą trochę czasu, swojej wiedzy i serca dla lepszego jutra małych mieszkańców Poznania

Wszystkich chętnych zapraszamy na spotkanie 13 grudnia w Ekowiarni (koło Kina Apollo) na godzinę 20.

Prosimy także wcześniej zgłosić się do na maila na adres poznan@zdrowyprzedszkolak.org

Będziemy bardzo wdzięczne za odpowiedź
Pozdrawiamy serdecznie

Dorota Łapa (501 055 411) Maria Hirowska (503 160 923)
organizatorki projektu Zdrowy Przedszkolak.org w Poznaniu

Emilia Lorenc
główny organizator projektu Zdrowy przedszkolak.org

hxxps://www.facebook.com/events/254860161234082/]Stąd.
Mam nadzieję, że wpadnie tam ktoś z WD (oprócz mnie). 8-)

biechna 

Pomogła: 65 razy
Wysłany: 2011-12-17, 10:19   

puszczyk, byłaś? Ja jestem na razie chora, ale bardzo chętnie się aktywnie w to włączę.

puszczyk 

Wysłany: 2011-12-17, 15:32   

george, byłam, będzie grupa na FB, dam Ci znać.

kasienka 

Pomogła: 123 razy
Wysłany: 2012-02-02, 11:05   

nasze przedszkole ponoć będzie przedstawione jako wzorcowe, a Kucharz Marcin poprowadzi wykład 8-)

puszczyk 

Wysłany: 2012-02-02, 11:25   

Tak, i będą zdjęcia waszych dań. :-) Niestety nie ma już miejsc. Wejściówki rozeszły się jak świeże bułeczki.

Odpowiedz do tematu